woensdag 13 juni 2012

Pilav met kip en perzikken



Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr kipfilet in blokjes
- 300 gr zilvervliesrijst
- 3 grote uien
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 groot blik halve perzikken op siroop
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- flinke scheut ketjap manis
- 2 á 3 el olijfolie
- evt. zout en sambal

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de uien (grof). Snijd de perzikken in blokjes en bewaar het sap.

2. Verhit 2 eetlepels olijolie in de pan en bak de blokjes kipfilet goudbruin.
Schep de blokjes uit de pan in een schaal. Fruit in het overgebleven bakvet de uien en de knoflook. Voeg de tomatenpuree en de ketjap toe en bak één minuut mee. Voeg het sap van de perzikken en de tomatenpuree al roerend toe. Breng op smaak met ketjap, zout en evt. sambal en laat alles een kwartiertje sudderen.

3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de perzikken en de kipfilet toe aan de tomatensaus en laat alles nog één minuut sudderen. Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten